Mixed Cases
Please be ready for our selection of six bottles of reds and whites at a good discount, COMMING SOON…

On
description: 

Lupicaia 2003
750 cl
Lupicaia е виното, което направи имението известно по цял свят. Това богато вино тип “Super Tuscan” има значителен потенциал при отлежаване и е едно от най-добрите правени някога. Неговата дебютна реколта, както и последващите, носят така мечтаната награда Tri Bicchieri. Lupicaia е купаж от Cabernet Sauvignon и Merlot - една упоителна смес от аромати на смачкани зрели череши, къпини и подправки предшестват елегантния касис, черен шоколад и ментов плод с минерален оттенък и извайваща киселинност. Танините се усещат като големи, добре оформени и меки преди да се достигне до един неописуем край. Лозя: Лозята се намират на 80 м над морското равнище и имат южно/юго-западно изложение. Умереното морско време преобладава през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на чепките, гроздето се обира на ръка. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Вината са ферментирани във съдове от неръждаема стомана при температура от 31-32 C˚ (18 дни за Merlot и 21 дни за Cabernet Sauvignon). Отлежаване: Виното отлежава както в нови така и във вече използвани бъчви от френски дъб тип Allier за 18 месеца. Готовото вино след това остана да прележи още 6 месеца след бутилирането (без рафиниране, лека филтрация) Награди Gambero Rosso “Tre Bicchieri”, 95 pts. – Robert M. Parker Jr., 5 Grappoli, 3 Stars, 94 pts.,VF – Luca Maroni, 5 Stars – Decanter, Silver – Les Vinalies France
Buy 1 botle for: 217.49 Lv.
Fortified, Red

Tassianaia 2003
750 cl
Лозя: Лозята се намират на 100 м. над морското равнище при юго-западно изложение. Климатът е умерен през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на гроздето се обира на ръка. Гроздето на Tassinaia идва от 37.5 акра лозя с песъчлива, камениста почва и умерен морски климат с характерен дълъг сезон на зреене. Върху етикета стоят 2 зелени сегмента, които символизират зеленината около Terriccio. Tassinaia е купаж от сортовете Sangiovese, Cabernet Sauvignon, и Merlot. Това вино е добре структурирано, има аромат на къпина, касис, билки и смола, с нотки на тютюн, кедър и ванилия, с плътен богат вкус на слива и череша по небцето. Меките танини определят един дълъг финал. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Виното има наситено ягодово червен цвят, а от гърлото на бутилката се носят както класически аромати, така и на малина, нежно преплетени с тютюн. Отлежаване: Виното отлежава както в нови, така и във вече използвани бъчви от френски дъб за 14 месеца. Продукция 2003: 65 000 бутилки Гастрономия: Това изключително вино изпъква добре на фона на сравнително прости ястия, които ще подчертаят качествата му. Грозде: 40% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot Алкохол: 14%
Buy 1 botle for: 64.99 Lv.
Fortified, Red

CHIANTI CLASSICO RIS.DOGS 2005
750 cl
В красивата природа на областта между Флоренция и Сиена, с преобладаващо присъствие на маслини и кипарис, по върховете на хълмовете се спотайват старинните селца от региона Тоскана. Виното, което носи името Chianti се произвежда само в тази чаровна и красива местност от лозя засети с минимум 80% Sangiovese, максимум 20% Canaiolo и други видове червено грозде. Виното отлежава 6 или повече месеца в дъбови бъчви, бутилира се по време на втората година, след което отлежава между 4 и 6 месеца при контролирана температура. Придобива рубиненочервен цвят, с гранитни отблясъци при отлежаване. Букет, наситен с нотки на теменужки и горски плодове, с кадифен и балансиран вкус.
Buy 1 botle for: 39.99 Lv.
Fortified, Red

TASSINAIA 2004
750 cl
Tassinaia е купаж от сортовете Sangiovese, Cabernet Sauvignon и Merlot. Виното отлежава както в нови, така и във вече използвани бъчви от френски дъб в продължение на 14 месеца. Виното е добре структурирано, има аромат на къпина, касис, билки и смола, с нотки на тютюн, кедър и ванилия, с плътен богат вкус на слива и череша по небцето. Меките танини определят един дълъг финал.
Buy 1 botle for: 69.99 Lv.
Fortified, Red

CASTELLO DEL TERRICCIO 2004
750 cl
Това е най-новото вино на имението и е носител на наградата Tre Bicchieri за всички реколти. Трите рози върху етикета символизират розовите храсти, които някога са се намирали в изобилие около древния замък. Castello del Terrico е купаж от сортовете Syrah и Petit Verdot. То отлежава в нови бъчви от френски дъб в продължение на 18 месеца. Във виното се преплитат хармония от аромати на подправки и теменужки, с наситен вкус на къпина, касис и шоколад, с нотки на мента по небцето. Копринените танини и дългият финал превръщат това вино в празник за ценителя.
Buy 1 botle for: 146.99 Lv.
Fortified, Red

LUPICAIA 2004
750 cl
Това богато вино тип “Super Tuscan” има значителен потенциал при отлежаване и е едно от най-добрите правени някога. Неговата дебютна реколта, както и последващите, носят така мечтаната награда Tri Bicchieri. Lupicaia е купаж от Cabernet Sauvignon и Merlot - една упоителна смес от аромати на смачкани зрели череши, къпини и подправки предшестват елегантния касис, черен шоколад и ментов плод с минерален оттенък и извайваща киселинност. Танините се усещат като големи, добре оформени и меки преди да се достигне до един неописуем край. Лозя: Лозята се намират на 80 м над морското равнище и имат южно/юго-западно изложение. Умереното морско време преобладава през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на чепките, гроздето се обира на ръка. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Вината са ферментирани във съдове от неръждаема стомана при температура от 31-32 C˚ (18 дни за Merlot и 21 дни за Cabernet Sauvignon). Отлежаване: Виното отлежава както в нови така и във вече използвани бъчви от френски дъб тип Allier за 18 месеца. Готовото вино след това остана да прележи още 6 месеца след бутилирането (без рафиниране, лека филтрация) Грозде: Cabernet Sauvignon – 90% Merlot – 10% Алкохол: 14%
Buy 1 botle for: 260.99 Lv.
Fortified, Red

LUPICAIA 2000
750 cl
Това богато вино тип “Super Tuscan” има значителен потенциал при отлежаване и е едно от най-добрите правени някога. Неговата дебютна реколта, както и последващите, носят така мечтаната награда Tri Bicchieri. Lupicaia е купаж от Cabernet Sauvignon и Merlot - една упоителна смес от аромати на смачкани зрели череши, къпини и подправки предшестват елегантния касис, черен шоколад и ментов плод с минерален оттенък и извайваща киселинност. Танините се усещат като големи, добре оформени и меки преди да се достигне до един неописуем край. Лозя: Лозята се намират на 80 м над морското равнище и имат южно/юго-западно изложение. Умереното морско време преобладава през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на чепките, гроздето се обира на ръка. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Вината са ферментирани във съдове от неръждаема стомана при температура от 31-32 C˚ (18 дни за Merlot и 21 дни за Cabernet Sauvignon). Отлежаване: Виното отлежава както в нови така и във вече използвани бъчви от френски дъб тип Allier за 18 месеца. Готовото вино след това остана да прележи още 6 месеца след бутилирането (без рафиниране, лека филтрация) през Юни 2002. Грозде: Cabernet Sauvignon – 90% Merlot – 10% Алкохол: 14%
Buy 1 botle for: 317.99 Lv.
Fortified, Red

CHIANTI CLASSICO DOGS 2007
375 cl
В красивата природа между Флоренция и Сиена, с преобладащо присъствие на маслинови дръвчета и кипариси, по върховете на хълмовете се спотайват старинните селца от региона Тоскана. Chianti, се произвежда само в тази чаровна и красива местност. Според регулацията Chianti трябва да съдържа минимум 80% Sangiovese, максимум 20% Canaiolo и други видове червено грозде. Виното отлежава 6 или повече месеца в дъбови бъчви, бутилира се по време на втората година, след което отлежава между 4 и 6 месеца при контролирана температура. Придобива рубинено червен цвят, с гранитени отблясъци при отлежаване. Букет, наситен с нотки на теменужки и горски плодове, с кадифен и балансиран вкус.
Buy 1 botle for: 14.99 Lv.
Fortified, Red

ARGENTIERA 2005 DOC BOLGHERI SUPERIORE
1500 cl
Tenuta Argentiera Bolgheri 2005 Климат Времето през 2005 беше особено студено с доста люта зима и оскъдни валежи през лятото. Въпреки че вината се развиха добре, растителността поникна сравнително късно и това забавяне продължи през всички фази на узряването на гроздето. Въпреки това, лозята на Argentiera бяха облагодетелствани от непрекъснатия бриз от морето, което се намира само на 2 км, и тяхната позиция с надморска височина от 150-200 м, точно над равнината Bolgheri. Именно заради времевите условия фазата на зреене продължи необикновенно дълго за този регион, до края на Октомври. Урожаят започна две седмици по-късно от обикновенното. Гроздоберът започна на 16-ти Септември с Merlot, което продължи до 30-ти Септември. Гроздето от сорт Cabernet Franc беше обрано през първата седмица на Октомври, а Cabernet Sauvignon от средата на Октомври до 25-ти същия месец. Винификация Внимателно подбраните сортове грозде са отгледани в най-добрите лозя на имението на височина от 180-200 м. над морското равнище. Различните сортове се винифицират отделно; ферментацията, омекването и източването са станали в резервоари, направени от неръждива стомана, за около 25-30 дена, при контролирана температура от 28-30 C. След това виното е прехвърлено в бъчви, направени от френски дъб (тип Allier и Troncais), където протича маломлечната ферментация. След това престоява 14 месеца в бъчви и поне още 12 месеца в бутилките преди виното да бъде пуснато за продажба. Композиция 40% Cabernet Sauvignon 40% Merlot 20% Cabernet Franc
Buy 1 botle for: 235.99 Lv.
Fortified, Red

CHIANTI CLASSICO RISERVA DOGS 1997
750 cl
В красивата природа на областта между Флоренция и Сиена, с преобладаващо присъствие на маслини и кипарис, по върховете на хълмовете се спотайват старинните селца от региона Тоскана. Виното, което носи името Chianti се произвежда само в тази чаровна и красива местност от лозя засети с минимум 80% Sangiovese, максимум 20% Canaiolo и други видове червено грозде. Виното отлежава 6 или повече месеца в дъбови бъчви, бутилира се по време на втората година, след което отлежава между 4 и 6 месеца при контролирана температура. Придобива рубиненочервен цвят, с гранитни отблясъци при отлежаване. Букет, наситен с нотки на теменужки и горски плодове, с кадифен и балансиран вкус.
Buy 1 botle for: 74.99 Lv.
Fortified, Red