Red wines, Italy
Outstanding red wines from classic regions and acclaimed Italian producers. Full list of our recommendations for autumn and winter 2009/2010.

On
description: 

ARGENTIERA 2005
750 cl
Внимателно подбраните сортове грозде - 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot и 20% Cabernet Franc, са отгледани в най-добрите лозя на имението, и се винифицират по отделно. Ферментацията, омекването и източването стават в резервоари от неръждаема стомана за около 25-30 дена при контролирана температура от 28-30°C. След това виното се прехвърля в бъчви от френски дъб (тип Allier и Troncais), където протича вторичната ферментация. Там престоява 14 месеца и поне още 12 месеца в бутилки преди да бъде пуснато за продажба. Благодатно и наситено вино, богато на танини, с наситен рубинен цвят и пурпурни отблясъци. Наситен и приятен вкус по небцето с подходяща киселинност, със свеж минерален завършек, който се откроява със завидна продължителност. Награди: “Tre Biccheri”Gambero Rosso; 92 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 97.99 Lv.
Fortified, Red

Lupicaia 2003
750 cl
Lupicaia е виното, което направи имението известно по цял свят. Това богато вино тип “Super Tuscan” има значителен потенциал при отлежаване и е едно от най-добрите правени някога. Неговата дебютна реколта, както и последващите, носят така мечтаната награда Tri Bicchieri. Lupicaia е купаж от Cabernet Sauvignon и Merlot - една упоителна смес от аромати на смачкани зрели череши, къпини и подправки предшестват елегантния касис, черен шоколад и ментов плод с минерален оттенък и извайваща киселинност. Танините се усещат като големи, добре оформени и меки преди да се достигне до един неописуем край. Лозя: Лозята се намират на 80 м над морското равнище и имат южно/юго-западно изложение. Умереното морско време преобладава през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на чепките, гроздето се обира на ръка. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Вината са ферментирани във съдове от неръждаема стомана при температура от 31-32 C˚ (18 дни за Merlot и 21 дни за Cabernet Sauvignon). Отлежаване: Виното отлежава както в нови така и във вече използвани бъчви от френски дъб тип Allier за 18 месеца. Готовото вино след това остана да прележи още 6 месеца след бутилирането (без рафиниране, лека филтрация) Награди Gambero Rosso “Tre Bicchieri”, 95 pts. – Robert M. Parker Jr., 5 Grappoli, 3 Stars, 94 pts.,VF – Luca Maroni, 5 Stars – Decanter, Silver – Les Vinalies France
Buy 1 botle for: 217.49 Lv.
Fortified, Red

Tassianaia 2003
750 cl
Лозя: Лозята се намират на 100 м. над морското равнище при юго-западно изложение. Климатът е умерен през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на гроздето се обира на ръка. Гроздето на Tassinaia идва от 37.5 акра лозя с песъчлива, камениста почва и умерен морски климат с характерен дълъг сезон на зреене. Върху етикета стоят 2 зелени сегмента, които символизират зеленината около Terriccio. Tassinaia е купаж от сортовете Sangiovese, Cabernet Sauvignon, и Merlot. Това вино е добре структурирано, има аромат на къпина, касис, билки и смола, с нотки на тютюн, кедър и ванилия, с плътен богат вкус на слива и череша по небцето. Меките танини определят един дълъг финал. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Виното има наситено ягодово червен цвят, а от гърлото на бутилката се носят както класически аромати, така и на малина, нежно преплетени с тютюн. Отлежаване: Виното отлежава както в нови, така и във вече използвани бъчви от френски дъб за 14 месеца. Продукция 2003: 65 000 бутилки Гастрономия: Това изключително вино изпъква добре на фона на сравнително прости ястия, които ще подчертаят качествата му. Грозде: 40% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot Алкохол: 14%
Buy 1 botle for: 64.99 Lv.
Fortified, Red

CHIANTI CLASSICO RIS.DOGS 2005
750 cl
В красивата природа на областта между Флоренция и Сиена, с преобладаващо присъствие на маслини и кипарис, по върховете на хълмовете се спотайват старинните селца от региона Тоскана. Виното, което носи името Chianti се произвежда само в тази чаровна и красива местност от лозя засети с минимум 80% Sangiovese, максимум 20% Canaiolo и други видове червено грозде. Виното отлежава 6 или повече месеца в дъбови бъчви, бутилира се по време на втората година, след което отлежава между 4 и 6 месеца при контролирана температура. Придобива рубиненочервен цвят, с гранитни отблясъци при отлежаване. Букет, наситен с нотки на теменужки и горски плодове, с кадифен и балансиран вкус.
Buy 1 botle for: 39.99 Lv.
Fortified, Red

FARNITO CABARNET SAUV.TOSC. 2003
750 cl
"Super Tuscans Farnito - Лимитирана серия, произведена първоначално като алтернатива на класическите D.O.C.G. вина. През 1987 г., след продължителен експеримент с интернационални сортове, Farnito излиза на пазара. Виното отлежава в малки дъбови бъчви последвано от продължителна програма за стареене в бутилката. Името на това вино произлиза от определен вид дъб, който се нарича „Farna". Произведено от грозде, засято в лозята Gaville (Флоренция) и Chiaciano/Montepulciano (Сиена), предразположени да дават най-доброто. Винификация: Ферментацията протича в индивидуални съдове за грозде от всяко лозе, с изстискване от ципата, при контролирана температура от 25-29°C , което трае 10-15 дни. През пролетта, с приключването на процеса по вторична ферментация, вината от отделните масиви се купажират, след което виното се оставя да отлежи до следващият Януари. След бутилиране, виното престоява в бутилките поне още 8 месеца при контролирана температура, преди да бъде пуснато за продажба. Придобива рубиненочервен цвят, с оранжеви оттенъци - бистър и наситен букет с комплексни нотки на подправки, женско биле, ванилия и диви плодове. Alcohol: 13% Температура на сервиране: 20°C в Декантър Комбиниране с храна: печени меса, дивеч и твърди сирена
Buy 1 botle for: 43.99 Lv.
Fortified, Red

TASSINAIA 2004
750 cl
Tassinaia е купаж от сортовете Sangiovese, Cabernet Sauvignon и Merlot. Виното отлежава както в нови, така и във вече използвани бъчви от френски дъб в продължение на 14 месеца. Виното е добре структурирано, има аромат на къпина, касис, билки и смола, с нотки на тютюн, кедър и ванилия, с плътен богат вкус на слива и череша по небцето. Меките танини определят един дълъг финал.
Buy 1 botle for: 69.99 Lv.
Fortified, Red

IGT FARNITO CABARNET SAUV.TOSC. 95
750 cl
"Super Tuscans Farnito - Лимитирана серия, произведена първоначално като алтернатива на класическите D.O.C.G. вина. През 1987 г., след продължителен експеримент с интернационални сортове, Farnito излиза на пазара. Виното отлежава в малки дъбови бъчви последвано от продължителна програма за стареене в бутилката. Името на това вино произлиза от определен вид дъб, който се нарича „Farna". Произведено от грозде, засято в лозята Gaville (Флоренция) и Chiaciano/Montepulciano (Сиена), предразположени да дават най-доброто. Винификация: Ферментацията протича в индивидуални съдове за грозде от всяко лозе, с изстискване от ципата, при контролирана температура от 25-29°C , което трае 10-15 дни. През пролетта, с приключването на процеса по вторична ферментация, вината от отделните масиви се купажират, след което виното се оставя да отлежи до следващият Януари. След бутилиране, виното престоява в бутилките поне още 8 месеца при контролирана температура, преди да бъде пуснато за продажба. Придобива рубиненочервен цвят, с оранжеви оттенъци - бистър и наситен букет с комплексни нотки на подправки, женско биле, ванилия и диви плодове. Alcohol: 13% Температура на сервиране: 20°C в Декантър Комбиниране с храна: печени меса, дивеч и твърди сирена
Buy 1 botle for: 74.99 Lv.
Fortified, Red

IGT FARNITO.CABARNET SAUV.TOSC. 1997
750 cl
"Super Tuscans Farnito - Лимитирана серия, произведена първоначално като алтернатива на класическите D.O.C.G. вина. През 1987 г., след продължителен експеримент с интернационални сортове, Farnito излиза на пазара. Виното отлежава в малки дъбови бъчви последвано от продължителна програма за стареене в бутилката. Името на това вино произлиза от определен вид дъб, който се нарича „Farna". Произведено от грозде, засято в лозята Gaville (Флоренция) и Chiaciano/Montepulciano (Сиена), предразположени да дават най-доброто. Винификация: Ферментацията протича в индивидуални съдове за грозде от всяко лозе, с изстискване от ципата, при контролирана температура от 25-29°C , което трае 10-15 дни. През пролетта, с приключването на процеса по вторична ферментация, вината от отделните масиви се купажират, след което виното се оставя да отлежи до следващият Януари. След бутилиране, виното престоява в бутилките поне още 8 месеца при контролирана температура, преди да бъде пуснато за продажба. Придобива рубиненочервен цвят, с оранжеви оттенъци - бистър и наситен букет с комплексни нотки на подправки, женско биле, ванилия и диви плодове. Alcohol: 13% Температура на сервиране: 20°C в Декантър Комбиниране с храна: печени меса, дивеч и твърди сирена
Buy 1 botle for: 88.99 Lv.
Fortified, Red

BRUNELLO DI MONTALCINO 'PIANROSSO 2003
750 cl
Brunello di Montalcino e може би най-класическото и емблематично италианско вино. Характерното за него е, че според стриктната регулация това вино може да се прави само от 100% Sangiovese – уникалното италианско грозде, което е в основата и на виното Кианти. Виното е резултат от внимателен подбор на грозде от лозята Pianrosso, заемащи площ от 11,69 хектара. Отлежава 36 месеца в дъбови бъчви, след което следва минимум 8 месечен период на отлежаване в бутилка. Букетът е наситен, сложен, с плодов привкус, с нотки на зрели червени плодове, обогатен с различни пикантни нюанси. Топъл, мек и хармоничен по небцето. Невероятен баланс на ясно изразени танини, киселинност и характерен дъх. Това вино има добър потенциал за отлежаване.
Buy 1 botle for: 104.99 Lv.
Fortified, Red

CASTELLO DEL TERRICCIO 2004
750 cl
Това е най-новото вино на имението и е носител на наградата Tre Bicchieri за всички реколти. Трите рози върху етикета символизират розовите храсти, които някога са се намирали в изобилие около древния замък. Castello del Terrico е купаж от сортовете Syrah и Petit Verdot. То отлежава в нови бъчви от френски дъб в продължение на 18 месеца. Във виното се преплитат хармония от аромати на подправки и теменужки, с наситен вкус на къпина, касис и шоколад, с нотки на мента по небцето. Копринените танини и дългият финал превръщат това вино в празник за ценителя.
Buy 1 botle for: 146.99 Lv.
Fortified, Red

LUPICAIA 2004
750 cl
Това богато вино тип “Super Tuscan” има значителен потенциал при отлежаване и е едно от най-добрите правени някога. Неговата дебютна реколта, както и последващите, носят така мечтаната награда Tri Bicchieri. Lupicaia е купаж от Cabernet Sauvignon и Merlot - една упоителна смес от аромати на смачкани зрели череши, къпини и подправки предшестват елегантния касис, черен шоколад и ментов плод с минерален оттенък и извайваща киселинност. Танините се усещат като големи, добре оформени и меки преди да се достигне до един неописуем край. Лозя: Лозята се намират на 80 м над морското равнище и имат южно/юго-западно изложение. Умереното морско време преобладава през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на чепките, гроздето се обира на ръка. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Вината са ферментирани във съдове от неръждаема стомана при температура от 31-32 C˚ (18 дни за Merlot и 21 дни за Cabernet Sauvignon). Отлежаване: Виното отлежава както в нови така и във вече използвани бъчви от френски дъб тип Allier за 18 месеца. Готовото вино след това остана да прележи още 6 месеца след бутилирането (без рафиниране, лека филтрация) Грозде: Cabernet Sauvignon – 90% Merlot – 10% Алкохол: 14%
Buy 1 botle for: 260.99 Lv.
Fortified, Red

LUPICAIA 2000
750 cl
Това богато вино тип “Super Tuscan” има значителен потенциал при отлежаване и е едно от най-добрите правени някога. Неговата дебютна реколта, както и последващите, носят така мечтаната награда Tri Bicchieri. Lupicaia е купаж от Cabernet Sauvignon и Merlot - една упоителна смес от аромати на смачкани зрели череши, къпини и подправки предшестват елегантния касис, черен шоколад и ментов плод с минерален оттенък и извайваща киселинност. Танините се усещат като големи, добре оформени и меки преди да се достигне до един неописуем край. Лозя: Лозята се намират на 80 м над морското равнище и имат южно/юго-западно изложение. Умереното морско време преобладава през целия сезон на узряването, което създава оптимални климатични условия за лозята. След една изключително педантична селекция на чепките, гроздето се обира на ръка. Ферментация: След като гроздето веднъж е пристигнало във винарната, дръжките се отстраняват, а зърната леко се изстискват, за да се запазят качествата на квинтесенцията. Вината са ферментирани във съдове от неръждаема стомана при температура от 31-32 C˚ (18 дни за Merlot и 21 дни за Cabernet Sauvignon). Отлежаване: Виното отлежава както в нови така и във вече използвани бъчви от френски дъб тип Allier за 18 месеца. Готовото вино след това остана да прележи още 6 месеца след бутилирането (без рафиниране, лека филтрация) през Юни 2002. Грозде: Cabernet Sauvignon – 90% Merlot – 10% Алкохол: 14%
Buy 1 botle for: 317.99 Lv.
Fortified, Red

CHIANTI CLASSICO DOGS 2007
375 cl
В красивата природа между Флоренция и Сиена, с преобладащо присъствие на маслинови дръвчета и кипариси, по върховете на хълмовете се спотайват старинните селца от региона Тоскана. Chianti, се произвежда само в тази чаровна и красива местност. Според регулацията Chianti трябва да съдържа минимум 80% Sangiovese, максимум 20% Canaiolo и други видове червено грозде. Виното отлежава 6 или повече месеца в дъбови бъчви, бутилира се по време на втората година, след което отлежава между 4 и 6 месеца при контролирана температура. Придобива рубинено червен цвят, с гранитени отблясъци при отлежаване. Букет, наситен с нотки на теменужки и горски плодове, с кадифен и балансиран вкус.
Buy 1 botle for: 14.99 Lv.
Fortified, Red

ARGENTIERA 2005 DOC BOLGHERI SUPERIORE
1500 cl
Tenuta Argentiera Bolgheri 2005 Климат Времето през 2005 беше особено студено с доста люта зима и оскъдни валежи през лятото. Въпреки че вината се развиха добре, растителността поникна сравнително късно и това забавяне продължи през всички фази на узряването на гроздето. Въпреки това, лозята на Argentiera бяха облагодетелствани от непрекъснатия бриз от морето, което се намира само на 2 км, и тяхната позиция с надморска височина от 150-200 м, точно над равнината Bolgheri. Именно заради времевите условия фазата на зреене продължи необикновенно дълго за този регион, до края на Октомври. Урожаят започна две седмици по-късно от обикновенното. Гроздоберът започна на 16-ти Септември с Merlot, което продължи до 30-ти Септември. Гроздето от сорт Cabernet Franc беше обрано през първата седмица на Октомври, а Cabernet Sauvignon от средата на Октомври до 25-ти същия месец. Винификация Внимателно подбраните сортове грозде са отгледани в най-добрите лозя на имението на височина от 180-200 м. над морското равнище. Различните сортове се винифицират отделно; ферментацията, омекването и източването са станали в резервоари, направени от неръждива стомана, за около 25-30 дена, при контролирана температура от 28-30 C. След това виното е прехвърлено в бъчви, направени от френски дъб (тип Allier и Troncais), където протича маломлечната ферментация. След това престоява 14 месеца в бъчви и поне още 12 месеца в бутилките преди виното да бъде пуснато за продажба. Композиция 40% Cabernet Sauvignon 40% Merlot 20% Cabernet Franc
Buy 1 botle for: 235.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO 2004 DOCG CANNUBI
750 cl
Невероятно елегантно вино, което е произведено изцяло от италианския сорт грозде Nebbiolo, подбрано от хълмистата местност Cannubi в Бароло, Пиемонт. Това, което го прави специално е, че в тази местност се съчетават по-стари и по-нови почви, което придава красив цвят на виното и копринени, но и по-осезаеми танини, отколкото в другите бутилки Barolo. Аромати на смачкани боровинки, сливи и намек за лешник, който човек започва да разпознава безпогрешно с течение на времето. Плътност и после вкус на шоколад. Награди: 90 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 85.99 Lv.
Fortified, Red

BARBARESCO 2001 DOCG RISERVA CASA
750 cl
Barbaresco 2001 riserva casa Barbaresco Reserve се произвежда само от най-добрите реколти, от специално избрани чепки грозде, от лозя с най-доброто изложение. След като престои в традиционни дъбови бъчви от 18 до 26 месеца, виното се оставя да отлежи за още не по-малко от 2 години в бутилки преди да бъде пуснато на пазара. Чрез своето продължително развитие и усъвършенстване в бъчва и бутилка, виното добива мек, богат, копринен аромат. Това е вино с изключителнo дълголетие, ако се съхранява подходящо, то ще запази своите уникални качества за следващите 10 - 20 години, а понякога и повече, а неговият ароматен букет ще придобие дори по-голям финес и съдържание.
Buy 1 botle for: 68.99 Lv.
Fortified, Red

MADONNA COMO DOLCETTO DI ALBA 2007 DOC
750 cl
Гроздето, което се използва за производството на това вино, расте единствено в местността Madonna di Commo в областта Alba. Поради факта, че Dolcetto не изисква допълнително отлежаване, то се пуска в продажба през пролетта на следващата година след гроздобера. Виното има рубиненочервен цвят с люлякови оттенъци и плодов аромат с добре подчертана нотка на череши. На вкус е сухо, приятно балансирано, благодарение на ниската си киселинност.
Buy 1 botle for: 26.99 Lv.
Fortified, Red

RUVEI BARBERA DI ALBA 2006 DOC
750 cl
Barbera d’Alba е считано за едно от класическите вина от типа Piedmontese. То се откроява с типичния си жив и хармоничен характер. Лозята, в които узрява гроздето за Ruvei, са с най-доброто местоположение в зоната DOC. Специфичният аромат добива своето богатство чрез отлежаване на виното между 6 и 12 месеца в малки бъчви от френски изпечен дъб и последващо отлежаване в бутилки. Ароматът е свеж и плодов, с нотки на ванилия и препечен лешник, а вкусът е топъл и силен. Това вино е добре пригодено за средно отлежаване.
Buy 1 botle for: 26.99 Lv.
Fortified, Red

BARBERA D'ALBA DOC 2006 GALLINA
750 cl
Вино, подправено и пиперливо, с дъх на зряла череша, плътно и завладяващо. Лозята са на възраст 30 години с южно изложение в центъра на Barbaresco Gallina, местността Gallina, Neive . Сортът грозде, от който се добива, е 100 % Nebbiolo. Алкохолната ферментация трае 6-7 дни във въртящи се ферментатори при контролирана температура. Вторичната ферментация протича в напълно нови, среднo изпечени френски дъбови бъчви в продължение на 16-18 месеца. Прехвърля се във резервоари от неръждаема стомана за 6 месеца преди бутилиране, а след това отлежава в бутилки за още 3 месеца. Пуска се в продажба 26 месеца след гроздобера. Плътно рубинен букет от аромат на зрели плодове, зряла череша и шоколад. Интензивен, женствен и плътен вкус, същевременно с невероятна киселинност.
Buy 1 botle for: 77.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO 2004 DOCG VIGNE DI PROPRIETA
750 cl
За да се получи това неповторимо и с изключителен потенциал за отлежаване Barolo, което е сред най-добрите реколти, се подбират и винифицират най-добрите чепки грозде от сорта Nebbiolo. След като отлежи между 24 и 36 месеца в традиционни големи дъбови бъчви, виното престоява още между 2 и 3 години в бутилки, за да се развие напълно, преди да бъде пуснато в продажба. Със своята стабилна структура, сила и плътност тази резерва наистина е способна да се противопостави на времето. При подходящо отлежаване в изба, трайността на виното е 20 – 30 години и дори повече, а неговият ароматен букет придобива по-голям финес и съдържание.
Buy 1 botle for: 83.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO 2004 DOCG SARMASSA
750 cl
Лозята Sarmassa са разположени в предградията на зоната Barolo, които са с югоизточно изложение. Съставът на почвата се характеризира със специална комбинация от едри и фини почвени частици. Благодарение на уникалния тероар, лозовите насаждения в Sarmassa реагират особено бързо на климатичните промени. Плодът постига оптимално узряване всяка година и едновременно с това всяка реколта има подчертано индивидуален характер.
Buy 1 botle for: 85.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO 2000 DOCG RIZERVA CASA
750 cl
За да се получи това неповторимо и изключително с потенциал за отлежаване Barolo, което е сред най-добрите реколти, се подбират и винифицират най-добрите чепки грозде от сорта Nebbiolo. След като отлежи между 24 и 36 месеца в традиционни големи дъбови бъчви, виното престоява още между 2 и 3 години в бутилки, за да се развие напълно, преди да бъде пуснато в продажба. Със своята стабилна структура, сила и плътност тази резерва наистина е способна да се противопостави на времето. При подходящо отлежаване в изба, трайността на виното е 20 – 30 години и дори повече, а неговият ароматен букет придобива по-голям финес и съдържание. Виното притежава рубинено червен цвят с оранжеви оттенъци, виното притежава наситен аромат на рози, който никой ценител не би могъл да пропусне. Плътният вкус и елегантност с годините се превръщат в благородство. Бутилка 750 ml Малка бутилка 375 ml Alkohol 14% Grozde 100% nebiolo
Buy 1 botle for: 99.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG BRIC DEL FIASC 2003
750 cl
Съвременната история на фамилия Scavino започва с лозята в пределите на района Fiasco. Тук гроздето Nebbiolo винаги е било най-доброто. През 1979 година младият Енрико убедил баща си Паоло да винифицират това грозде отделно от всички останали и по този начин била създадена първата и все още най-обичана култура. Прекрасен аромат на бонбони, пресни гъби и боровинки. Плътна структура, с кадифени танини и дълъг, галещ сетивата завършек. Съблазнително. Награди: 94 точки Wine Spectator
Buy 1 botle for: 182.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG CAROBRIC 2001
750 cl
Три тенора могат да бъдат много по-обаятелни от цял хор. Избата Paolo Scavino прави това Barolo чрез купажиране на вина винифицирани по отделно от три важни лозови масива: Cannubi di Barolo, Rocche di Castiglione и Bric del Fiasc. Резултатът е едно от най-очарователните и чувствени вина на избата. Вино с дълбочина, разкриващо три допълващи се характера: нежността и елегантността на Cannubi, множеството вкусове на Rocche di Castiglione и класиката на Bric del Fiasc. Аромат на сливи, горски плодове и тютюн. Награди: 93 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 184.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG CAROBRIC 2000
750 cl
Три тенора могат да бъдат много по-обаятелни от цял хор. Избата Paolo Scavino прави това Barolo чрез купажиране на вина винифицирани по отделно от три важни лозови масива: Cannubi di Barolo, Rocche di Castiglione и Bric del Fiasc. Резултатът е едно от най-очарователните и чувствени вина на избата. Вино с дълбочина, разкриващо три допълващи се характера: нежността и елегантността на Cannubi, множеството вкусове на Rocche di Castiglione и класиката на Bric del Fiasc. Аромат на сливи, горски плодове и тютюн. Награди: 93 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 199.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG CAMPE' 2003
750 cl
Campe е едно от най-уникалните вина в тази селекция. Експлозия от плодов аромат, с преобладаващ вкус на смачкани ягоди, леко изпечен дъб и кедър, и намек за свежи билки. Цветът е невероятен, пълен с живот. Плътна структура и кадифен допир с много зрели танини и плодов завършек. Гроздето, което се използва за производството му, расте единствено в местността Campe, Grinzane Cavour. Ферментацията се извършва в нови френски дъбови бъчви за 24 месеца, след което виното престоява в съдове от неръждаема стомана за 9 месеца, бутилира се и започва да се продава 4 години след посочената реколта. Това е най-доброто вино на La Spinetta – водещ производител на виното Barbaresco. Награди: Gambero Rosso “Tre Bicchieri” ; 98 т. Wine Spectator, 92 pts. Stephen Tanzer, 5 Grappoli; 18,5 pts. Espresso
Buy 1 botle for: 199.99 Lv.
Fortified, Red

BARBARESCO DOCG 2005 VURSU' GALLINA
750 cl
Виното е грациозно и дълго, с мощна танинова структура. Лозята са на възраст между 35-45 години, с южно изложение и надморска височина 270м. в местността Neive, която е известна с производството на Barbaresco. Сортът грозде, от който се добива, е 100 % Nebbiolo. Алкохолната ферментация трае 7-8 дни във въртящи се съдове при контролирана температура. Малолактичната ферментация протича в напълно нови, среднo изпечени френски дъбови бъчви за 20-22 месеца. Прехвърля се в съдове от неръждива стомана за 3 месеца, след което се бутилира и отлежава още 12 месеца. Три години след дадената реколтата се пуска в продажба. Виното е букет от аромат на теменужки и малини, с нотки на сушена мащерка. На вкус е перфектно балансирано с подредени на пластове вкусове на мока, боровинка и касис. Награди: 94 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 212.99 Lv.
Fortified, Red

BARBARESCO DOCG 2004 GALL. VURSU' GALLINA
750 cl
Barbaresco Gallina DOCG Виното е грациозно и дълго, с мощна танинова структура. Лозята са на възраст между 35-45 години, с южно изложение и надморска височина 270 м в местността Neive, която е известна с производството на Barbaresco. Сортът грозде, от който се добива, е 100 % Nebbiolo. Алкохолната ферментация трае 7-8 дни във въртящи се резервоари при контролирана температура. Вторичната -малолактична ферментация прорича в напълно нови, среднo изпечени френски дъбови бъчви за 20-22 месеца. Прехвърля се в съдове от неръждива стомана за 3 месеца, след което се бутилира и отлежава още 12 месеца. 3 години след дадената реколтата се пуска в продажба. Виното е букет от аромат на теменужки и малини, с нотки на сушена мащерка. На вкус е перфектно балансирано с подредени на пластове вкусове на мока, боровинка и касис.
Buy 1 botle for: 212.99 Lv.
Fortified, Red

BARBARESCO DOCG 2005 VAL. VURSU' VALEIRANO
750 cl
Вино с изпълващи сетивата танини, билки и минерали. Лозята са на възраст между 35-45 години, с южно изложение, на ръба на пропастта и средна надморска височина 450м. в местността Valeirano, Тreiso. Сортът грозде, от който се добива, е 100 % Nebbiolo. Алкохолната ферментация трае 7-8 дни във въртящи се ферментатори при контролирана температура. Малолактичната ферментация протича в напълно нови, среднo изпечени френски дъбови бъчви за 20-22 месеца. Прехвърля се във съдове от неръждаема стомана за 3 месеца, след което се бутилира и отлежава още 12 месеца. В продажба се пуска три години след дадената реколтата. Сложен и леко подправен букет с аромат на бели трюфели и билки. Вкусът е добре структуриран, с изтънчени танини, неукрасен, с дълъг финал, напомнящ на мента и мащерка. Награди: 90 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 212.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG CAMPE' 2001
750 cl
Campe е едно от най-уникалните вина в тази селекция. Експлозия от плодов аромат, с преобладаващ вкус на смачкани ягоди, леко изпечен дъб и кедър, и намек за свежи билки. Цветът е невероятен, пълен с живот. Плътна структура и кадифен допир с много зрели танини и плодов завършек. Гроздето, което се използва за производството му, расте единствено в местността Campe, Grinzane Cavour. Ферментацията се извършва в нови френски дъбови бъчви за 24 месеца, след което виното престоява в съдове от неръждаема стомана за 9 месеца, бутилира се и започва да се продава 4 години след посочената реколта. Това е най-доброто вино на La Spinetta – водещ производител на виното Barbaresco. Награди: Gambero Rosso “Tre Bicchieri” ; 98 т. Wine Spectator, 92 pts. Stephen Tanzer, 5 Grappoli; 18,5 pts. Espresso
Buy 1 botle for: 308.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG CAMPE' 2000
750 cl
Campe е едно от най-уникалните вина в тази селекция. Експлозия от плодов аромат, с преобладаващ вкус на смачкани ягоди, леко изпечен дъб и кедър, и намек за свежи билки. Цветът е невероятен, пълен с живот. Плътна структура и кадифен допир с много зрели танини и плодов завършек. Гроздето, което се използва за производството му, расте единствено в местността Campe, Grinzane Cavour. Ферментацията се извършва в нови френски дъбови бъчви за 24 месеца, след което виното престоява в съдове от неръждаема стомана за 9 месеца, бутилира се и започва да се продава 4 години след посочената реколта. Това е най-доброто вино на La Spinetta – водещ производител на виното Barbaresco. Награди: Gambero Rosso “Tre Bicchieri” ; 98 т. Wine Spectator, 92 pts. Stephen Tanzer, 5 Grappoli; 18,5 pts. Espresso
Buy 1 botle for: 308.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG ROCCHE ANNUNZIATA RISERVA 1998
750 cl
Rocche dell’Annunziata е божествено Бароло. Резерва, която винаги се отличава с царствена елегантност и неповторим аромат на изсушени рози. Реколта 2000 г. е наградена е с 99 от 100 възможни точки от Wine Spectator. Лозята от сорта Nebbiolo се намират на 310 м надморска височина с южно изложение. За това вино се подбират ръчно най-хубавите зърна на гроздето. Пресоването и ферментацията стават във въртящи се стоманени резервоари с контролирана температура. Вторичната - малолактична ферментация протича в дъбови бъчви. Отлежаването протича в бъчви от френски дъб 12 месеца и още 12 месеца във френски барици. След това виното престоява още 1 година преди да се пусне за продажба.
Buy 1 botle for: 482.99 Lv.
Fortified, Red

RUVEI BARBERA DI ALBA 2006 DOCS
375 cl
Barbera d’Alba е считано за едно от класическите вина от типа Piedmontese. То се откроява с типичния си жив и хармоничен характер. Лозята, в които узрява гроздето за Ruvei, са с най-доброто местоположение в зоната DOC. Специфичният аромат добива своето богатство чрез отлежаване на виното между 6 и 12 месеца в малки бъчви от френски изпечен дъб и последващо отлежаване в бутилки. Ароматът е свеж и плодов, с нотки на ванилия и препечен лешник, а вкусът е топъл и силен. Това вино е добре пригодено за средно отлежаване.
Buy 1 botle for: 17.99 Lv.
Fortified, Red

MADONNA COMO DOLCETTO DI ALBA 2007 DOCS
375 cl
Гроздето, което се използва за производството на това вино, расте единствено в местността Madonna di Commo в областта Alba. Поради факта, че Dolcetto не изисква допълнително отлежаване, то се пуска в продажба през пролетта на следващата година след гроздобера. Виното има рубиненочервен цвят с люлякови оттенъци и плодов аромат с добре подчертана нотка на череши. На вкус е сухо, приятно балансирано, благодарение на ниската си киселинност
Buy 1 botle for: 17.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO 2004 DOCG
375 cl
В началото на 2008 Ерик Асимов описа в Ню Йорк Таймс Barolo като едно от най-съблазнителните и чувствени вина в целия свят. Barolo Riserva е най-известното вино, произвеждано от избата Marchesi di Barolo. За да се получи това неповторимо вино, с изключителен потенциал за отлежаване, се подбират и винифицират най-добрите чепки грозде от сорта Nebbiolo. След като отлежи между 24 и 36 месеца в традиционни големи дъбови бъчви, виното престоява още между 2 и 3 години в бутилки, за да се развие напълно, преди да бъде пуснато в продажба. При правилно съхранение, трайността на виното е 20 – 30 години и дори повече, а неговият ароматен букет придобива по-голям финес и съдържание. Награди: 90 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 52.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO CANNUBI 2004 DOCG
1500 cl
Невероятно елегантно вино, което е произведено изцяло от италианския сорт грозде Nebbiolo, подбрано от хълмистата местност Cannubi в Бароло, Пиемонт. Това, което го прави специално е, че в тази местност се съчетават по-стари и по-нови почви, което придава красив цвят на виното и копринени, но и по-осезаеми танини, отколкото в другите бутилки Barolo. Аромати на смачкани боровинки, сливи и намек за лешник, който човек започва да разпознава безпогрешно с течение на времето. Плътност и после вкус на шоколад. Награди: 90 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 188.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG ROCCHE ANNUNZIATA RISERVA 1998
1500 cl
Buy 1 botle for: 999.99 Lv.
Fortified, Red

BAROLO DOCG ROCCHE ANNUNZIATA RISERVA 1999
1500 cl
Buy 1 botle for: 922.99 Lv.
Fortified, Red

DOLCETTO D’ALBA DOC 2007
750 cl
Dolcetto d’Alba e виното на народа, което винаги се е правило в Langhe по такъв начин, че да е колкото се може по-свежо и по-бистро. Лозoвите насаждения обикновено се засяват в по-долните части на Fiasco и Vignolo в Castiglione Falletto. Dolcetto е сорт грозде, което е по-сладко от другите, оттам и името му. Виното обаче не е сладко, а по-скоро леко и пивко.
Buy 1 botle for: 26.99 Lv.
Fortified, Red

BARBERA D’ALBA DOC “affinato in carati” 2005
750 cl
През 1988 г. фамилията Scavino се е опитала да направи така, че Barbera да отлежи в бъчви от френски дъб, които по това време навлизали в употреба в Langhe. Резултатът бил ароматно, изненадващо и изключително бистро вино. Изстискването на гроздето заедно с ципата трае от 5 до 7 дни в стоманени съдове с контролирана температура. Вторичната ферментация протича в дъбови бъчви. Това вино отлежава 10 месеца във френски дъбови бъчви и още 6 месеца във френски каци. Виното е подходящо допълнение и към лекото обедно меню. Награди: 91 т. Wine Spectator
Buy 1 botle for: 56.99 Lv.
Fortified, Red

CHIANTI CLASSICO RISERVA DOGS 1997
750 cl
В красивата природа на областта между Флоренция и Сиена, с преобладаващо присъствие на маслини и кипарис, по върховете на хълмовете се спотайват старинните селца от региона Тоскана. Виното, което носи името Chianti се произвежда само в тази чаровна и красива местност от лозя засети с минимум 80% Sangiovese, максимум 20% Canaiolo и други видове червено грозде. Виното отлежава 6 или повече месеца в дъбови бъчви, бутилира се по време на втората година, след което отлежава между 4 и 6 месеца при контролирана температура. Придобива рубиненочервен цвят, с гранитни отблясъци при отлежаване. Букет, наситен с нотки на теменужки и горски плодове, с кадифен и балансиран вкус.
Buy 1 botle for: 74.99 Lv.
Fortified, Red